Annemiek Schrijver

Annemiek Schrijver presenteert op zondag het levensbeschouwelijke televisieprogramma De Verwondering. Verder kunt u haar op tv zien in Mijn Maria en in De Ochtendkus.

Op zondag presenteert ze Zin in Weekend op Radio 5 van 18:00 tot 19:00. Ook is ze hoofdredacteur van het tijdschrift De Verwondering. Annemiek kan het interviewen niet laten. Daarin laat ze zich graag leiden door de inspirerende tip van kerkvader Augustinus: ‘Eert in elkander God.’

Na haar conservatoriumopleiding ging Annemiek aan de slag bij Radio 4, haar eerste grote en blijvende liefde. Al gauw maakte ze ook talloze afleveringen voor Damokles, de radio-documentaireserie van de KRO. Met haar ‘Vrouwenvluchtheuvel’ won ze daar de ADO-Mediaprijs. Tevens presenteerde ze NCRV-radioprogramma’s als Plein Publiek, Muziek Vandaag, Volgspot, Passie en Nachtlicht.

Haar televisieloopbaan begon met de reeks Copyright Mens. Daarna presenteerde ze voor de IKON o.a. Het Vermoeden, IKON-live, Alziend Oog en De Nachtzoen. Ook schreef ze diverse boeken, waaronder Rachab, Verlicht mijn nacht, Mijmeringen van een stadse pelgrim, Ik geloof het wel, en Verlicht en verlost.

Momenteel is ze columniste voor de NCRV-gids.

Persberichten bij Annemiek Schrijver