Keuringsdienst van Waarde: All you can eat krokodil

Marijn spreekt af met trouwe kijker Stefan in een all you can eat restaurant. Stefan heeft namelijk iets vreemds gezien. In steeds meer all you can eat restaurants kun je exotisch vlees eten, denk hierbij aan krokodil en zebra. Maar waar komt dat vlees vandaan? Is er een all you can eat hoeveelheid krokodillenvlees op de wereld?

Daan gaat op onderzoek uit in Safaripark Beekse Bergen. Wat doen zij met de dieren die overlijden? Komen die op ons bordje terecht? En hoe zit het met de hoeveelheid zebra’s en krokodillen op onze planeet? Zijn dat geen beschermde diersoorten?

Teun gaat naar een groothandel in exotisch vlees. Zij importeren het vlees van allerlei exotische dieren. Waarom, als we in Nederland in principe toch al voldoende vlees hebben? En waar komt het vlees vandaan, is er inderdaad een oneindige voorraad?

Ersin vertrekt naar Zimbabwe op zoek naar een krokodillenfarm. Daar komt hij aan bij een boerderij waar 50.000 krokodillen worden gehouden. Die krokodillen worden niet gehouden voor het vlees maar voor hun huid, waar leer van gemaakt wordt. Het vlees is niets meer dan een bijproduct.  

Keuringsdienst van Waarde donderdag 26 oktober om 20.25 uur op NPO 3.