Angelique Houtveen

Angelique Houtveen presenteert elke werkdag van 14.00-16.00 uur 'Angelique' op 3FM.

De in Utrecht geboren Angelique komt op jonge leeftijd in aanraking met My First Sony. Ze neemt muziek op van de radio en zet die dan snel op stop als de DJ aan het woord komt, zodat ze zelf de plaat kan afkondigen.

De overstap naar de echte microfoon duurde even, met een tussenstop als DJ in clubs. Onder haar alias 'DJ Angie le Q' draaide ze Dancehall en Reggae plaatjes. Daar werd ze benaderd door het Amsterdamse internetstation GetMixed FM en later Hot o Twenty. Samen met een vriendin was het programma Sunday Soul Sistas geboren. Dat smaakte naar meer.

Op 1 januari 2011 wordt Angelique toegelaten op de BNN University. Als ze in 2013 van Giel Bielen de Marconi Award voor 'Aanstormend Talent' krijgt, weet ze dat ze verder moet gaan met radio maken. De Volkskrant noemt haar dan ook een van de radiotalenten van 2014.

Tijdens haar tijd bij BNN University werd Angelique een maandje uitgeleend aan 3FM om mee te helpen met de 3FM Awards. Daar liep ze Timo Kamst tegen het lijf, de man die de talenten voor 3FM en destijds NPO Radio 6 regelde. Door haar grote liefde voor radio en muziek kreeg ze al snel een eigen nachtprogramma op Radio 6 Soul & Jazz. Na haar Marconi winst werd dat een dagelijkse show tijdens de lunch. Toen de zender werd opgeheven, presenteerde ze een jaar lang op NPO FunX. Angelique besloot daar te stoppen om meer met haar eigen projecten aan de slag te gaan, maar wilde wel radio blijven maken. Een weekendshow op 3FM volgde. Na 10 maanden begon het toch te prikkelen en kwam het aantrekkelijke aanbod voor een dagelijks programma op de zender.

Angelique Houtveen is nu de zwoele stem voor het laatste deel van jouw werkdag op 3FM. Elke werkdag is ze te horen tussen 14.00 en 16.00 uur. Liefde voor muziek en good vibes staan centraal. Ze draait waar ze echt van houdt, speelt spelletjes met luisteraars en laat je kiezen wat ze moet draaien. Speel mee met haar spel 'Peep This' waar je weggepiepte fragmentjes moet raden om een echte 'Angelique's hoodiebag' te winnen.

In 2017 zat Angelique voor 3FM Serious Request samen met Domien en Sander in het Glazen Huis in Apeldoorn. Ze is regelmatig te gast bij De Wereld Draait Door om over muziek te praten.

Meer informatie

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880