Annemiek Schrijver

Annemiek Schrijver 21 oktober 1964

Annemiek presenteert op zondag het levensbeschouwelijke televisieprogramma De Verwondering. Verder kunt u haar op tv zien in Mijn Pelgrimspad. Op Facebook loopt de succesvolle serie Al uw Levensvragen in 5 minuten. Ook is ze hoofdredacteur van het tijdschrift De Verwondering.

Na haar conservatoriumopleiding ging Annemiek aan de slag bij Radio 4. Ook maakte ze talloze afleveringen voor Damokles, de radio-documentaireserie van de KRO. Met haar ‘Vrouwenvluchtheuvel’ won ze daar de ADO-Mediaprijs. Tevens presenteerde ze NCRV-radioprogramma’s als Plein Publiek, Muziek Vandaag, Volgspot, Passie en Nachtlicht.

Haar televisieloopbaan begon met de reeks Copyright Mens. Daarna presenteerde ze voor de IKON o.a. Het Vermoeden, IKON-live, Alziend Oog en De Nachtzoen. Ook schreef ze diverse boeken. Momenteel verzorgt ze wekelijks een column voor de NCRV-gids.

Menige ontmoeting in het boshuisje van De Verwondering is voor Annemiek een hoogtepunt. 'Het is verrukkelijk om de mens tegenover me te begrijpen en tegelijkertijd het mysterie in de ander te eren. Waarom ik graag bij de KRO-NCRV werk? Kerkvader Augustinus zei het al zo treffend: "Eert in elkander God." Die gelegenheid krijg ik bij deze omroep.'

 

Persberichten bij Annemiek Schrijver