Eva Jinek

Eva Jinek (13 juli 1978) is een exponent van de nieuwe generatie mediapersoonlijkheden. Jinek werd geboren in Tulsa, Oklahoma en groeide op in Washington DC. Vanaf haar elfde woont ze in Nederland. Ze studeerde Amerikaanse geschiedenis aan de Universiteit Leiden.

Nadat Eva haar studie afrondde ging ze aan de slag op de buitenlandredactie van de NOS. In 2008 werd ook haar talent voor de camera ontdekt en zo presenteerde ze het NOS Journaal en verschillende actualiteitenrubrieken. Eva Jinek deed verslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in samenwerking met Philip Freriks en verzorgde de centrale presentatie tijdens de daaropvolgende inauguratie van Barack Obama.

In 2011 ging Jinek aan de slag bij WNL waar ze haar eigen talkshow Eva Jinek op zondag presenteerde en in samenwerking met Merel Westrik Vandaag de dag.

Sinds juli 2013 is ze werkzaam bij de KRO-NCRV waar ze de late night talkshow Jinek presenteert. Tevens maakt ze De Verenigde Staten van Eva.

In 2017 werd Eva tijdens het Televizier Gala uitgeroepen tot beste presentatrice en in 2018 door Broadcast Magazine bekroond tot Omroepvrouw van het Jaar 2017.

Persberichten bij Eva Jinek