Gijs Staverman

Gijs Staverman
23-03-1966

Gijs Staverman groeit op in Alkmaar en zijn carrière als DJ start toen hij 13 jaar is bij de lokale ziekenomroep, waar hij plaatjes en cassettebandjes mag archiveren. Het serieuze werk begint in 1991 als hij zijn intrede doet bij Veronica, waar hij onder andere de programma’s O wat een nacht, Ook goedemorgen, De Nederlandse Top-40 en De Mega Top 50 gaat maken. Al snel zet Gijs ook de eerste stappen in televisieland met o.a. Lovetest en Boodytrap. In 2001 maakt hij de overstap van Veronica naar Yorin. Naast zijn dagelijkse radioprogramma presenteert hij o.a. Typisch 90 op Yorin TV en Staverman Ziet Alles voor RTL 4.

In 2006 maakt Gijs de overstap naar Qmusic, waar hij van maandag tot en met vrijdag uur zijn eigen radioprogramma heeft. Ook schuift hij regelmatig aan bij RTL Boulevard. In 2013 komt Gijs bij KRO-NCRV op NPO Radio 2, waar hij vanaf januari 2014 zijn eigen radioprogramma presenteert: Gijs 2.0. Naast zijn werk als radio-DJ is Gijs is eigenaar van Staverman Studios, een creatief mediabureau/ productiebedrijf dat zich bezighoudt met diverse vormen van media gespecialiseerd op het gebied van radio. Ook heeft Gijs rollen gespeeld in de musicalparodie Rocky over the Rainbow en Forbidden Musicals en maakte hij deel uit van de jury van de Musical Awards. In 2017 deed Gijs mee met het programma It Takes 2 voor RTL4.

“KRO-NCRV geeft mij de kans krijg om radio te maken zoals ik dat wil. En met een gedreven redactie die elke dag het beste wil voor het programma. Dat stimuleert me enorm als DJ.”