Jacobine Geel

Jacobine Geel (Amsterdam, 1963) werkt sinds 2002 bij de KRO-NCRV. Ze presenteert het tv-programma Jacobine op 2, een breed levensbeschouwelijk programma, waarin ook iets te beleven valt. Jacobine zal regelmatig gasten ontvangen in de Oranjerie die inspireren door de schoonheid van taal, verbeelding of muziek. Verder heeft ze het tv-programma Schepper & Co - over actuele ontwikkelingen rond levensbeschouwing en spiritualiteit - gepresenteerd. Jacobine is ook presentatrice van De Grote Bijbelquiz, die jaarlijks wordt uitgezonden.

Jacobine werkte eerder voor de IKON, waar ze onder meer de programma’s Geel en Jacobine presenteerde.

Ze studeerde theologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 1997 won ze de preekwedstrijd van Trouw en daarna werd ze veelvuldig door de landelijke media gevraagd. Jacobine is regelmatig co-commentaor voor de NOS bij kerkelijke vieringen rond leven het Koninklijk Huis. Zo nu en dan preekt ze nog.

“Het is een kerk van woorden. En van twijfel. Ik vind dat echt onderscheidend. Maar ja: twijfel is altijd moeilijker te verkopen. Je boodschap is eigenlijk dat je mensen niets door de strot wilt duwen.”

Persberichten bij Jacobine Geel