Jeroen Kijk in de Vegte

Jeroen Kijk in de Vegte is sinds 2013 verbonden aan de KRO.

Hij presenteert op zondag van 12.00 tot 14.00  Radio 2 KRO Bureau Kijk in de Vegte, een programma met het antwoord op álles.

Jeroen (Emmeloord, 14 juni 1974) is al 20 jaar een vaste waarde in de Nederlandse radio- en televisiewereld. Hij begon in 1992 als redacteur/verslaggever bij ‘Club Veronica’, de jongerenafdeling van Veronica. Hij werkte in de eerste jaren mee aan radio- en tv-programma’s als Club Veronica Trend, Nederland Muziekland, Radio Romantica enTelekids.

Dat resulteerde in samenwerkingen met dj´s als Robert Jensen, Rob Stenders, Ruud de Wild en Adam Curry. Jeroen produceerde veel van deze shows, maar is ook altijd ‘on air’ te horen geweest als (co-)host. In het verleden presenteerde Jeroen ook al op Radio 2, waaronder een aantal edities van de Top 2000. Nu is hij wekelijks te horen op Radio 6, Soul & Jazz met het programma Halve Soul en op Radio 2 met Bureau Kijk in de Vegte, een programma met het antwoord op álles.

Op televisie was hij te zien als presentator in programma´s voor onder meer Veronica, BNN en RTL.

Ook is Jeroen één van de meest gevraagde voice-overs van Nederland. Dat begon in de jaren ’90 al met het bekende Eigen Huis & Tuin en was hij samen met Alfred Lagarde de station-voice van Veronica Televisie.Vandaag de dag is hij onder meer de vaste stem van veel tv-producties, waaronder de dagelijkse entertainmentshow RTL Boulevard op RTL4.