Katja Schuurman

Katja Schuurman
19-02-1975

Katja Schuurman presenteerde voor de KRO-NCRV de programma’s Alles voor je kind, Katja’s Bodyscan en Van A naar B (samen met Daan Nieber). Daarnaast was ze te zien in de dramaserie Noord-Zuid, de komische serie Schaep Ahoy en speelde ze de hoofdrol in de spannende en succesvolle thrillerserie Vlucht HS13.
In 2018 nam ze het stokje van Anita Witzier over en presenteert ze een nieuwe reeks Memories. 

Katja brak bij het grote publiek door met haar rol in Goede Tijden Slechte Tijden. Hierna is haar carrière alleen maar diverser geworden. Zo trad ze op voor gillende pubers met Linda, Roos en Jessica, interviewde ze politici voor het BNN programma Lijst0 en speelde de titelrol in Theo van Gogh's Medea: Katja's carrière is er dus één van uitersten.

Films waar ze onder andere in gespeeld heeft zijn Costa, Oesters van Nam Kee en Interview. Voor deze laatste was ze genomineerd voor de Gouden Kalf.

Ook heeft ze op tv verschillende rollen gespeeld. Zo speelde ze in onder andere All Stars, Medea, S1ngle, Charlie, Van God Los, Divorce en Nieuwe Buren. Naast haar acteerwerk op televisie heeft Katja verschillende programma’s gepresenteerd op Net5, TROS en RTL4 en reisde ze de hele wereld over voor haar programma’s op BNN.

Naast actrice en programmamaker is Katja oprichter van Return to Sender, waarmee ze de lokale economie in de armste gebieden van de wereld stimuleert door bijzondere en eerlijke producten uit die gebieden in Nederland te verkopen. Recent is Return to Sender een sociale onderneming geworden met een designcollectie.

"Met KRO-NCRV deel ik de ambitie om TV-programma’s te maken die zowel entertainend als inhoudelijk interessant zijn. Dat bevalt heel goed."

Persberichten bij Katja Schuurman