Martijn Grimmius

Martijn Grimmius (Groningen, 1979) presenteert sinds 2014 afwisselend met Carl-Johan de Zwart iedere zondag- op maandagnacht van 2.00 tot 6.00 uur ‘Nachtkijkers’ op NPO Radio 1. In het programma blikt hij samen met een hoofdgast terug op de week die is geweest en kijkt hij vooruit naar de actualiteit van de week die aanbreekt. Daarnaast is Martijn te horen als verslaggever in ‘De Ochtend’ op NPO Radio 1.

Het radiobloed kroop bij Martijn al vroeg waar het niet gaan kon. Vanaf zijn veertiende maakt hij al radio; eerst bij de lokale omroep in Stadskanaal en na de afronding van de School voor Journalistiek in 2002 ging hij aan de slag bij Radio Noord in Groningen.

In 2004 maakte hij de overstap naar Hilversum waar hij begon als redacteur en verslaggever bij KRO’s ‘Tijd voor Twee’ van Frits Spits. Sindsdien is hij binnen de radio-afdeling van KRO-NCRV (voorheen KRO) op veel fronten actief. Hij stond aan de basis van de ontwikkeling van verschillende programma’s waaronder ‘De Ochtend van 4’, ‘Haandrikman pakt uit’ en ‘Hemelbestormers’. Daarnaast was hij geregeld te horen als invalpresentator voor ‘De Nacht van het Goede Leven’ en het interviewprogramma ‘Voor 1 Nacht’ op NPO Radio 1.

Als verslaggever deed Martijn voor diverse KRO-NCRV-programma’s verslag van grote nieuwsgebeurtenissen waaronder de WK’s voetbal in Zuid-Afrika (2010) en Brazilië (2014), de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2008 en 2012 en de aanslag tijdens Koninginnedag in 2009.

In 2006 won Martijn de aanmoedigingsprijs tijdens het ‘Wereld Audio Festival’ (WAF) met een reportage die hij maakte voor KRO’s Goudmijn. In 2015 nomineerden verschillende zendermanagers hem voor een ‘Radiofreak Award’ in de categorie ‘Beste Verslaggever’.