Stefan Stasse

Stefan Stasse is presentator van de programma’s Goudmijn (Radio 5 Nostalgia) en De Staat van Stasse (Radio 2). Van 1997 tot 2013 presenteerde Stefan Stasse het meermalen bekroonde radioprogramma Theater van het Sentiment.

Ook op televisie is Stefan Stasse regelmatig te zien. In 2006 is hij, samen met Yvon Jaspers, Rob Kamphues, Derk Bolt, Anita Witzier en Karin de Groot,  een van de gezichten in het KRO-programma Nederland Te Koop. In 2010 start hij, samen met Karin de Groot,  de televisie-versie van Goudmijn. Vanaf februari 2011 geeft Stefan acte de presence als rekenmeester in het programma KRO De Rekenkamer (N3).  Stefan is ook met enige regelmaat als acteur te zien in de comedyreeks Toren C.

Stefan Stasse werd op 28 oktober 1960 geboren in onze hoofdstad. Na zijn middelbare school werd hij toegelaten aan de toneelschool in het zuidelijke gedeelte van Nederland, Maastricht. Daar studeerde hij in 1984 af als docent drama. Wat er toen volgde, was een scala aan werkzaamheden.

Zo stond Stefan op de planken in België en gaf hij toneellessen op basisscholen en tussen de pubers in de brugklas. Ook zijn zangtalenten kwamen aan bod toen hij zanger werd in de muziek-theatergroep ’Pasklaar’. Na acteren en zingen kreeg hij de regie over diverse amateur-projecten in Zuid-Limburg. Stefan verleende ook zijn medewerking aan het theaterstuk ’Ubu Roi’, dat door theatergroep ’Het Vervolg’ uit Maastricht ten tonele werd gebracht. Ditmaal in de functie van regieassistent.

Na het theater, maakte Stefan een uitstapje naar de wereld van de film. Zo regisseerde hij een video speelfilm (’De open tuindeuren’) en een aantal voorlichtingsfilms. Bovendien was hij in 1985 en 1986 acteur bij ’Zebra’, het theater van de toneelacademie. Op het Conservatorium in Maastricht gaf hij workshops drama en muziek.

In 1986 kwam Stefan in dienst bij de KRO op de afdeling radio. Daar werd hij programmamaker bij de jeugdafdeling. Hij deed de regie van de hoorspelreeks ’Heksennest’. Bovendien was hij mede-auteur van dat hoorspel én betrokken bij de uitvoering.

Bij het jongeren radioprogramma ’Popeye’, was hij zowel redacteur als presentator. Dit geldt ook voor het Radio 1-programma ’Andere Koffie’ en het Radio 3-programma ’Leidsekade Live’. Tussen 1988 en 1990 was hij medepresentator van KRO’s populair wetenschappelijke televisieprogramma ’Zeker Weten’. In 1989 was hij presentator en redacteur van het televisieprogramma ’Raar maar waar’ en presentator van het televisieprogramma ’Doe maar. Dicht maar’. Ook presenteerde hij de tv-reeks ’Milieu-Privé’. Daarnaast was hij tussen 1995 en 1998 eindredacteur van de radioprogramma’s ’Country Time’, ’Niemandsland’, ’Adres onbekend’ en ’Goudmijn’. Tevens was hij chef amusement radio.

Hij presenteerde samen met Hansje Bunschoten drie seizoenen de televisiereeks ’Ik hou van jou’ voor de KRO, acteerde tussen 2002 en 2004 in de NPS comedy serie ’FIT’ en was in 2004 te zien in de Knorr Commercial. Ook speelde hij in 2004 de hoofdrol in de VPRO televisiefilm ’Burgers en reizigers’. In december 2005 presenteerde Stefan het KRO tv-programma ’De held van...’

Verder verzorgt Stefan de voice-over voor diverse KRO-tv-programma’s, waaronder ’Memories’, ’Spoorloos’ en RKK’s ’Kruispunt’. Bovendien acteert hij in diverse jeugdfilms en was hij de bedenker van de KRO jeugdserie ’Valkennest’, waar hij ook in acteerde.

In de zomer van 2005 was Stefan samen met Heleen Hummelen te horen in het hoorspel van ’KRO’s DolceVita’s’: Een Wilde Zomer, waarin de ontwikkelingen van de liefde tussen hun alter ego’s Max & Maukje werden gevolgd. Toen DolceVita ophield te bestaan, gingen Max & Maukje echter door. Ze waren iedere week vanaf maandag tot en met donderdag te beluisteren in DingenDieGebeuren op Radio 1.

In 2007 won het KRO-radioprogramma Theater van het Sentiment, waarvoor Stefan Stasse en Marc Stakenburg de presentatie verzorgden, de Gouden RadioRing. Het Radio 2-programma werd in 2001 al bekroond met de Zilveren Reissmicrofoon.

Persberichten bij Stefan Stasse