Thijs Maalderink

Je hoort Thijs Maalderink elke maandag tot en met vrijdag tussen 16.00 en 18.00 uur als side-kick van Ruud de Wild op NPO Radio 2. Eerder presenteerde hij op NPO Radio 1 een aantal jaar De Wereld van BNN en Druktemakers en was hij inval-columnist bij de Nieuws BV. Voor NPO Radio 2 bedacht en presenteerde hij het weekendprogramma De EHBO-show: Eerste Hulp Bij Opstaan.

Zijn radiocarrière begon bij zijn ouders in Soest, waar hij als kind de hele familie interviewde en stiekem opnam. Nadat een oom daarover had geklaagd, moest Thijs van zijn vader een briefje ophangen. Dat werd zijn eerste bordje met de tekst “on air”. Thijs rondde een studie af waar je veel kanten mee op kan, maar het presenteren van radioprogramma’s is er daar niet een van. Hij studeerde namelijk Biomedische Technologie aan de Universiteit Twente. Toch belandde hij na een korte onderzoeks- en onderwijscarrière bij de landelijke radio.

Thijs heeft een aantal eigenaardigheden. Zo is hij gek op klussen en continu op zoek naar een nieuwe klus in huis. Verder is hij de laatste Nederlander met een compleet gesorteerde cassettebandjes-verzameling.