Tim Senders

Tim Senders
25 juni 1990

Tim Senders is een veelzijdig presentator en programmamaker. Hij is onder andere bekend van het KRO-NCRV programma Streetlab en Betreden Op Eigen Risico.

Tim heeft van jongs af aan altijd een passie voor het theater gehad. Zo stond hij al op 12-jarige leeftijd in het circus als clown. Zijn droom was om een eigen circus te starten en daarmee over de wereld te toeren.

In 2012 is Tim afgestudeerd aan de Theaterschool in Amsterdam. Hij was onder andere te zien in de familie voorstelling ‘Draak in Huis’ en in de Parade voorstelling ‘Super Magnifique’ van Toneelgroep Oostpool. Met zijn collega’s Daan Boom, Jasper Demollin en Stijn van Vliet vormt hij in 2013 het collectief Klapstoel. Het viertal maakte hun debuut met het programma ‘ZO’ op Veronica. Humoristische video’s waarin zij de saaie dagelijkse dingen in het leven oplossen met een leuker alternatief.

Met deze drie vrienden heeft Tim Streetlab gemaakt en gepresenteerd bij KRO-NCRV. In dit semi-wetenschappelijke programma over menselijk gedrag testen zij elkaar en argeloze voorbijgangers in grappige en spannende situaties. Altijd in het kader van een sociaal experiment. Naast tv bereiken de jongens ook online een enorm publiek met hun succesvolle YouTube kanaal. In hun tweede seizoen behaalde zij een nominatie voor de Gouden Televizier-Ring en zorgden deze jonge makers voor veel opschudding in het televisielandschap.

Persberichten bij Tim Senders