BinnensteBuiten: 82-jarige Lia's woonkamer, wortel-courgettesoep en natuurgebied als achtertuin

De 82-jarige Lia woont ruim vijf jaar in haar appartement in het Brabantse Loon op Zand. Toch is ze nog steeds niet tevreden over de kleuren in haar woonkamer. Ze schrijft interieurstylist Theo Bert een handgeschreven brief met daarin haar grote irritatie: de woonkamer is te saai! Het liefst pakt ze het zelf aan. Maar zoals ze zelf schrijft: “ik ben 82 jaar: dus grote sprongen kan ik niet meer maken. Een beetje hulp en advies is welkom!” En aan wie is dat nu beter besteed dan aan Theo-Bert!

Soep! Wie houdt er niet van. Makkelijk te maken en vooral ook heel lekker! Sharon maakt vandaag een wortel-courgettesoep en voor de bite serveert ze daar knapperige mini-pizza’s bij. Pak je staafmixer en kook lekker mee!

Baas in eigen achtertuin. Met die gedachte kopen drie vrienden uit Twente 15 jaar geleden voor één euro per hectare een groot natuurgebied: Het Enters Reggedal. Een coulissenlandschap langs het meanderende riviertje de Regge. Een flinke kudde loslopende Black Angus runderen zorgen er voor natuurlijk beheer van het gebied. Ze worden bijgestaan door tweehonderd ranke Schoonebeeker heideschapen.

Binnenstebuiten, vrijdag 27 november om 18.45 uur op NPO 2.