BinnensteBuiten: Aan de rand van de duinen, babi ketjap en samenwerking tussen dier en plant

Hardy en Simone wonen met hun drie kinderen Elijah, Imani en Moïse in het door Hardy ontworpen duurzame huis, gelegen aan de rand van de duinen in IJmuiden. Het huis is zo gebouwd, dat ze heerlijk uitkijken op de natuur. “Wij wilden een huis bouwen zodat je vanuit de woonkamer mooi tegen de duinen aan kan kijken.  Toen wij net verhuisd waren zaten we hier de eerste avond op het balkon toen kwam er een vosje voorlopen. Nou, toen dachten we zitten hier goed!”

Chef-kok Ramon is in Oosterse sferen: hij maakt babi ketjap met nasi goreng. Daarbij maakt hij zelfgemaakt zoetzuur.

In de omgeving van Hilversum heeft Toma van den Bosch een plekje waar haar schone bloemen groeien. Zij maakt prachtige boeketten met de bloemen die volgens de biologische principes worden geteeld. Op het stukje grond scharrelen ook de kippen van Eva. Dit geeft een mooie samenwerking tussen dier en plant want de kippen zorgen onder andere voor het omspitten van de grond.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste BinnensteBuiten nieuws, meld je dan aan voor de BinnensteBuiten nieuwsbrief. Zo ontvang je tweewekelijks inspiratie voor binnen en buiten.

BinnensteBuiten, dinsdag 22 oktober om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.