BinnensteBuiten: Aanbouw Schoorl, Fesenjan van Sharon, Nolana schapen

Sharon maakt vandaag Fesenjan, een Perzische stoofschotel met kip, granaatappel en walnoten. Smaken die je in de Nederlandse keuken minder vaak proeft, komen samen in dit koningsgerecht, verrijkt met saffraan.

Anton en Annet Bosgoed hebben een boerderij en zijn gek op dieren. Ze hebben minipaarden, kippen en bijzondere schapen op hun erf rondlopen. Het zijn Nolana schapen, hun naam betekent letterlijk ‘geen wol’. Toch verharen deze schapen wel twee keer per jaar en dat is goed te zien bij die van Anton en Annet. Een beestenbende dus, gadegeslagen door de ooievaars die broeden op een paal in de tuin.

Wat als je wel fijn wilt wonen met een mooie tuin erbij, maar daar niet het geld voor hebt? Dan verbouw je de aanbouw van het huis van je ouders/schoonouders tot eigen woonruimte. Dat hebben Ayla en Jordie in Schoorl gedaan. Met hulp van zijn handige schoonvader heeft Jordie bergen werk verzet om van voormalige aanbouw een hele fijne woning te maken. Ayla doet niets liever dan stylen, dat haar aandeel in het interieur is overal zichtbaar. Nu wonen ze met hun dochtertje naast de ouders van Ayla. Niet alleen gezellig, maar ook heel handig, want zo kunnen ze elkaar nu en in de toekomst wederzijds makkelijk helpen.

BinnensteBuiten, dinsdag 23 april om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.