BinnensteBuiten: Alain plukt Nederbanaan, huis Gennep, Nederlandse landgeiten

Culinair expert Alain Caron is in Wageningen voor een exotisch product: de Nederlandse kasbanaan. Wereldwijd wordt de bananenteelt geteisterd door een schimmel. De universiteit experimenteert met telen op steenwol, zodat de banaanproducerende landen daar wellicht ooit profijt van kunnen hebben. En het experiment ziet er geslaagd uit! Leuke ‘bijvangst’ is nu: de banaan. Harold Meijer is fytopatholoog, wat plantenziektekundige betekent, hij helpt Alain met oogsten én met het opeten van Alains gerecht met deze ‘nederbanaan’!

In het Limburgse Gennep woont Yvon van Bergen met haar man en 3 teckels in een vrijstaand huis uit 1900. Ze heeft het huis volledig ingedeeld volgens de filosofie van Feng Shui, waarbij de energieën op een goede manier door het huis moeten stromen. Zelfs de kleuren van de muren past ze hierop aan! Het interieur bestaat uit creatieve vondsten van de kringloop.

Dierenliefhebbers Mark en Astrid houden al jaren Nederlandse landgeiten in het Brabantse Liessel. Deze geiten zijn dol op de winter en lopen maar wat graag buiten, zelfs met een dik pak sneeuw. En dat ziet er prachtig uit. Het ras is op het nippertje gered van uitsterven en Mark en Astrid helpen graag mee om de oudhollandse geit te behouden voor de toekomst. De landgeit heeft hun hart gestolen vanwege het leuke karakter en bijzondere uiterlijk.

BinnensteBuiten, maandag 11 februari om 18.45 uur op NPO 2