BinnensteBuiten: ‘Anders dan anders’

Sebastiaan Kaal koopt in 2001 op een industriegebied in Amsterdam-Noord een voormalige stafwoning van een scheepswerf. In die tijd willen nog maar weinig mensen in dit gebied wonen, maar Sebastiaan houdt juist van de rust en het ruige, industriële karakter ervan. Als vriendin Saskia de Wit er later bij komt wonen, kopen ze ook het appartement ernaast erbij. Sebastiaan verbouwt beide appartementen tot één heerlijk huis, waar hun voorliefde voor retro en vintage in elke kamer terug te vinden is.

Chef-kok Sharon de Miranda vindt het weer de tijd voor stamppot! Dit keer maakt ze een stamppot ‘anders dan anders’: met aardappels én met radijsjes! En daarnaast maakt ze er paprika’s bij die ze vult met onder andere zoute nootjes, gorgonzola en buffelmozzarella. Dit alles staat snel op tafel, ook wel weer fijn!

Cees en Jolanda willen beiden altijd al boer worden. En als zij in 2015 de prijs voor de mooiste kippenuitloop winnen, is hun geluk compleet. De meer dan vierduizend biologische legkippen hebben bij deze familie een prachtleven. Zonder bomen gaan ze niet naar buiten, dus heeft de gigantische uitloop veel inheemse bomen waar de dames graag scharrelen, veilig voor roofvogels. Geen grassprietje ontsnapt aan hun pootjes.

BinnensteBuiten, maandag 30 oktober om 18.50 uur op NPO 2.