BinnensteBuiten: Appartement Arnhem, Alain varkenspastei Amsterdam

“Een Pipi Langkous huis; een huis waarin alles kan, als het maar beschaafd blijft.”  Dat is de levensfilosofie van Arthur en zijn vriend Stefan, die samen in Arnhem in twee beneden appartementen wonen. Beide appartementen zijn helemaal verbouwd en terug gebracht naar de
grandeur eind 18e eeuw, volledig geinspireerd op het Verre Oosten.. Het eerste appartement heeft een koloniaal Indonesisch thema, het tweede is een wat sjieker appartement met Chinese invloeden. De twee tuinen hebben ze samengevoegd tot één grote, bijzondere tuin met een (wederom) Indonesisch thema. Het is net of je in de tropen bent door de aanwezigheid van de vijgen, bananen –en kiwiboom. Het Balinese theehuis maakt het echt af!

Culinair expert Alain Caron is in Amsterdam bij Diny Schouten en Floris Brester die varkenspastei maken in hun eigen bakkerij. Zij hebben zichzelf bekwaamd in het slagersvak en maken varkenspastei en bijzondere worst waarbij zij juist díe delen van het varken gebruiken, die eigenlijk niemand wil gebruiken. Allereerst gaat Alain langs bij varkensboerin Joëlle in Baambrugge om zien hoe de varkens die ook bij Diny en Floris belanden, eerst een goed leven hebben.

BinnensteBuiten, vrijdag 26 oktober om 18.45 uur op NPO 2.