BinnensteBuiten: Arubadag maaltijd, Huis met metalen grot, Beemster arboretum

Het is Arubadag! En daarom maakt Sharon vandaag haar favoriete Antilliaanse gerecht: Galina stoba met Arroz moro. Oftewel: Antilliaanse kip met Antilliaanse rijst en gebakken banaan. Smullen maar!
In Gouda koopt Stellan een rijtjeshuis om te verbouwen en te verkopen. Maar wanneer hij eenmaal in de verbouwing zit en zijn creatieve talent ontdekt, besluit hij er zelf te gaan wonen. Met zijn fantasierijke geest brengt Stellan de meest bijzondere elementen aan in huis. Zo krijgt de eerste verdieping overal ronde vormen. In de woonkamer is de absolute eyecatcher de grotachtige metalen constructie aan de muren en het plafond. Vrienden noemen het wel een metalen grot en eerlijk gezegd is dat behoorlijk accuraat!

Verscholen in de Zuidoostbeemster ligt het laagstgelegen arboretum ter wereld met een unieke verzameling bomen en struiken in een parkachtige omgeving. De verzameling bestaat uit 2600 soorten en variëteiten en het totaal aantal bomen en struiken ligt rond de 6000 exemplaren. Enthousiaste beheerder Bram Engberts leidt ons rond in dit unieke stuk Beemster.

BinnensteBuiten, maandag 18 maart om 18.45 uur op NPO 2.