BinnensteBuiten: Authentieke jugendstil-elementen en een duurzame vleesboerderij

In Steenwijk vallen Jeaneth en Harry vallen als een blok voor een karakteristiek pand uit het begin van de 20ste eeuw. Doordat het gebouw lang als kantoor in gebruik is geweest, oogt de binnenkant kaal en open. Voor dit koppel is het de uitgelezen kans om er een gezinshuis van te maken waarbij de authentieke jugendstil-elementen samenkomen met hun moderne smaak. Harry zoekt hierbij altijd naar mogelijkheden om oude materialen te hergebruiken.

Chef-kok Leon Mazairac is in Doetinchem waar hij bij chef-kok Rick van den Broek op bezoek gaat. Rick heeft zo’n 10 jaar op Bonaire een restaurant gerund maar is inmiddels teruggekeerd naar zijn geliefde Achterhoek. Hier kookt hij samen met Mark Captein met zoveel mogelijk lokale producten. Rick neemt Leon mee naar een duurzaam vleesboerderij om de hoek waar Blonde d’Aquitaine koeien rondlopen en de chefs kunnen het niet laten om in de keuken aan de slag te gaan met de lokale producten.

Aviva en Daniel wonen in Den Haag. Aviva houdt van zon maar voor Daniel, die albinisme heeft, is de zon moeilijker te verdagen. Hoe kunnen ze hun tuin aanpassen zodat ze allebei lekker buiten kunnen zitten? Tuinspecialist Martin weet daar wel raad mee. 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste BinnensteBuiten nieuws, meld je dan aan voor de BinnensteBuiten nieuwsbrief. Zo ontvang je tweewekelijks inspiratie voor binnen en buiten.

BinnensteBuiten, vrijdag 11 oktober om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.