BinnensteBuiten: Bojo!

In het Limburgse vestingstadje Stevensweert staat een voormalige boterfabriek uit 1910. De balustrade voor het pand heeft nog steeds ronde hoekjes op de plekken waar de melkbussen vroeger overheen rolden. Hier wonen Jeanne Seegers en Frans Theunissen al meer dan dertig jaar. Als docent Frans houdt Jeanne erg van Frankrijk. Daarnaast hebben ze allebei een grote liefde voor Zweden. Hun interieur ademt dan ook in het hele huis de sfeer van beide landen. Aan bijna alle spullen in hun huis zit een verhaal. Ze hebben het of samen gemaakt, ergens gevonden of het is een erfstuk waar ze veel waarde aan hechten.

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een betaalbare maaltijd, een echte Surinaamse cassavetaart: bojo! Elke Surinaamse familie heeft zijn eigen bojo-recept en natuurlijk vindt iedereen zijn eigen familierecept het beste. Maar Sharon vindt dat je er gewoon je eigen draai aan moet geven. Maak je eigen bojo!

Boswachter Marieke Schatteleijn gaat er zelf natuurlijk graag op uit, en blijft dan het liefst dichtbij de natuur. Nou is er bij haar collega Harco Bergman in het Kuinderbos een fantastische natuurcamping met hele bijzondere logeerplekken gemaakt, die zeker in de winter de moeite waard is. Harco neemt haar zijn gebied natuurlijk ook even in: hij heeft een speciaal educatief project in zijn bos – Dood doet leven. Wanneer een dier wordt overreden, legt hij het op een speciale plek neer zodat iedereen kan zien hoeveel levende dieren baat hebben bij de dood van een ander.

BinnensteBuiten, dinsdag 2 januari om 18.50 uur op NPO 2.

Meer informatie

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880