BinnensteBuiten: Buitenplaats-appartement, Zeewolf van Sharon&indoor-volkstuinen

Aan de Vliet in Voorburg ligt de prachtige voormalige 18e eeuwse buitenplaats ‘In de Wereldt is veel Gevaer’. In haar lange geschiedenis maakte het gebouw naam als een befaamde kostschool voor jongens. Vandaag de dag is het een appartementencomplex. Achter de timpaan van de zolder woont ‘stadshistoricus’ Kees van der Leer. Met zijn verfijnde smaak heeft hij de donkere, houten ruimte ingericht met moderne en frisse meubelobjecten. Ook de schimmen uit het rijke verleden van deze buitenplaats geeft Kees een speciaal plekje in huis.

Als je aan limoen, rode peper en kokosmelk denkt, zijn spruitjes misschien niet meteen de associatie! Toch weet chef-kok Sharon de Miranda dit moeiteloos te combineren met prei, rijst en zeewolf tot een snel te bereiden gerecht.  

In het volkstuinencomplex van Ron van Zwet in Almere merk je weinig van de naderende winter. Hier vindt je meer dan 350 indoor-tuintjes. Ron is trots dat er zoveel variatie te zien is in de tuintjes. Van een geweldig geordende volkstuin met bijzondere aziatische gewassen, van mevrouw Yap uit China, tot de beginnerstuin van Sheila en Angelique: alles is mogelijk en iedereen is welkom.

Binnenstebuiten, maandag 10 december om 18.45 uur op NPO 2.