BinnensteBuiten: Bungalow A’dam - Restjeskoken Ramon - Gerda’s tuin

Het is vandaag Wereldvoedseldag en chef-kok Ramon Brugman ergert zich aan al het eten dat we onnodig verspillen, terwijl er elders op de wereld niet genoeg is. Hij pleit daarom voor het bewuster omgaan met wat je klaarmaakt en wat je met restjes doet. En dus maakt hij vandaag een gerecht met restjes uit de koelkast. Betaalbaar, niet ingewikkeld en het brengt je vast op meer ideeën.

Toen de man van Gerda Smink langs het spoor in Gilze-Rijen wilde wonen had zij maar een grote wens: een grote tuin. Inmiddels onderhoudt ze al ruim 50 jaar deze ‘’Sminkentuin’’ op eigen wijze. Gerda trekt zich niks aan van de regeltjes en geeft volledig haar eigen draai aan deze plek.

Spike Spijker, Mies Splinter en hun zoon Piet hebben het enorm naar hun zin in hun jaren 70-huis in Amsterdam Noord. Ze vielen meteen voor de jaren 70-architectuur: open, horizontaal. Ook tal van interieurelementen verwijzen nog naar de jaren zeventig: de houten wandbetimmering, de vloerroosters, de kozijnen, de steekstrap. Het huis straalt harmonie uit dankzij de manier waarop de architectuur en de verzameling fifties-meubels bij elkaar aansluiten. Verrassend genoeg geeft juist die combinatie het geheel eigentijdse uitstraling.

BinnensteBuiten, dinsdag 16 oktober om 18.45 uur op NPO 2.