BinnensteBuiten: Camilla spot raven, tiny house bij Den Haag en Sharons pakora’s

Vogelaar Camilla Dreef gaat in het Nationaal Park De Hoge Veluwe op zoek naar de grootste zangvogel: de Raaf. De raaf verdween rond 1928 als broedvogel uit Nederland maar nu, tien jaar na de start van een herintroductieproject, broeden er weer zo’n 130 paren in Nederland. Hoewel de winter op de Hoge Veluwe niet de meest vogelrijke is, weet Camilla de raaf tóch te vinden. Een vogel met een bijzondere reputatie- van mythologische proporties tot enge gezel van heksen; Camilla zoekt het uit.

Aan de rand van Den Haag staat een oud volkstuincomplex dat omgetoverd is tot een proeftuin voor het nieuwe wonen. Hier is een woongemeenschap gevormd met vijf tiny houses. Bernhard Hörl en zijn vriendin Maria leven hier op 25 vierkante meter in hun volledig zelfgebouwde, duurzame huisje. Ze richten deze oase van rust in met veel planten, een fijne keuken en een knipoog naar Bernhards Oostenrijkse roots.

Sharon maakt vegetarische pakora’s. Deze groentehapjes zien er zo exotisch uit, dat je misschien denkt dat het moeilijk is maar het tegendeel is waar! Sharon serveert deze Indiase, gefrituurde snacks met een yoghurt-limoendip. En dat serveert ze met een verfrissende milkshake! Eet smakelijk!

BinnensteBuiten, donderdag 14 februari om 18.45 uur op NPO 2