BinnensteBuiten: De duurzaamste drijvende woonwijk van Europa en van dakterras naar groene oase

In Amsterdam-Noord wonen Marjan en Michiel met nog 46 andere huishoudens in de duurzaamste drijvende woonwijk van Europa. Hier draait alles om het zo duurzaam mogelijk leven met elkaar. Ze wonen op het water, en toch ook in de stad. Over alles in het huis van Marjan en Michiel is nagedacht hoe het zo duurzaam mogelijk kan. En dat voeren ze door in hun interieur, dat voornamelijk bestaat uit hergebruikte spullen.

Culinair expert Alain Caron is in Amsterdam, waar hij tussen de kruiden en groenten, Walter Abma ontmoet. Van huis uit was Walter al bezig met groenten en kruiden die puur en echt zijn en thuis deed hij zijn overgebleven kruiden altijd al in zijn olijfolieflesje. De flesjes waren bij vrienden en familie niet aan te slepen dus inmiddels produceert hij dit op grotere schaal, samen met zijn zoon Cesar Abma.

Sinds het voorjaar van 2018 hebben Tirzah en Wilco van Berkesteijn een gezinshuis in Alphen aan de Rijn. Ze vangen er jongeren op die niet meer thuis kunnen wonen. Op het dakterras voeren ze vaak diepe gesprekken met de jongeren. Het is een plek waar de tijd genomen wordt om naar ze te luisteren. Maar het dakterras is erg kaal. Tuinspecialist Martin maakt er een groene oase van.

BinnensteBuiten, vrijdag 22 november om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.