BinnensteBuiten: de Fundatie van Renswoude en een makkelijk te onderhouden voortuin

De Fundatie van de Vrijvrouwe van Renswoude in Delft is een statig pand uit de 18de eeuw, midden in het historische centrum van Delft. De Fundatie van Renswoude was vroeger een Nederlandse stichting met als doel begaafde weesjongens een goede opleiding te geven. Er woonden echter nooit meer dan twaalf weesjongens in het weeshuis, wat een luxe en een voorrecht was ten opzichte van de gewone weeshuizen. Architectuurhistoricus Valentijn Carbo weet alles over de geschiedenis van dit pand en geeft een rondleidng in de stijlkamers die allemaal een eigen uitstraling hebben.

Sharon maakt vandaag een lekkere bowl, vol met groenten, kruiden en wilde rijst! Als topping een Indiase yoghurtdip. Een smakelijk vitaminebommetje!

Tuinexpert Martin Stuger is in Apeldoorn waar Gerda van Vessem en haar man Fred al meer dan 25 jaar wonen. Hoewel tuinieren altijd een grote hobby van Gerda is geweest, lukt het haar steeds minder om de voortuin te onderhouden. Ze roept de hulp in van Martin en hij gaat haar helpen om de voortuin weer aantrekkelijk en makkelijk te onderhouden te maken.

BinnensteBuiten, donderdag 23 januari om 18.45 uur op NPO 2.