BinnensteBuiten: De kijktuin

Deze betaalbare maaltijd van chef-kok Sharon de Miranda kan zo op de menukaart: Italiaanse broodsalade van oud brood met ansjovis, olijven, fetakaas en radicchio! Geserveerd met een soep van rode paprika en mascarpone. Dus: geen oud brood weggooien, maar gewoon even dit recept gebruiken!

Hans en Jannie Remijnse kopen in 1983 een landgoed aan de steilrand van de Brabantse wal. Dat klinkt exotisch en dat is het ook! Hun verschillende tuinen zijn te verdelen in een boven- en ondergedeelte: door henzelf ‘de polder en het paradijs’ gedoopt. Hun fantastische kijktuin bestrijkt 12 meter hoogteverschil: met droge zandgrond én drassig moeras, beiden met liefde aangeplant.

De geboren en getogen Amsterdammers Stefanie en Ramsy willen een paar jaar geleden het liefst een heel oud huis kopen en dat helemaal verbouwen. Maar het loopt anders: Stefanie is zwanger tijdens de zoektocht en dan blijkt dat praktische nieuwbouwhuis in Haarlem waar de wieg meteen in gezet kan worden heel aantrekkelijk…. En niet onbelangrijk: het uitzicht op de oude kerk. De fijne ruimte geeft de doorslag en de koop blijkt een gouden greep. Stylist Stefanie kan in het huis helemaal haar creatieve ei kwijt.

BinnensteBuiten, dinsdag 21 november om 18.50 uur op NPO 2.