BinnensteBuiten: De vreemdste combinaties

Sharon de Miranda heeft een heleboel talenten, maar 1 van de meest bijzondere is wel dat ze de vreemdste combinaties in gerechten weet te bedenken. Dingen waarvan je vooraf niet denkt dat ze bij elkaar passen… Dus schrik niet als er een ovenschotel met macaroni, kaas, tonijn en pruimen op het menu staat, zoals vandaag. Het ziet er wellicht vreemd uit; maar het wordt superlekker!

Melkveehouder Pelleboer in Zwolle komt uit een lang geslacht van boeren. Hij is het 20 jaar geleden ‘anders gaan doen’ dan zijn voorouders en was 1 van de eerste boeren met aandacht voor natuurbeheer. Met de ‘korte keten’ brengt hij zowel zijn produkten als kennis over natuurbeheer aan de man. Zijn kinderen zitten ook in het vak; zo is zoon Bertus verantwoordelijk voor de ossen, en de cliënten, die worden gehouden op de zorgboerderij.

Daan en Carla Fröger zijn 1 van de allereerste bewoners van Almere Oosterwold: de enige zelfvoorzienende wijk in Nederland. 50% van de grond die je koopt mag je bebouwen en Daan deed dat met een stalen huis. Er wordt goed geventileerd en geïsoleerd. Het huis is minder dan energieneutraal, het levert energie op! Daarnaast is het ook gewoon heerlijk om te wonen, met het polderlandschap om je heen waar de kippen lopen. Een leuk voordeel van de metalen wanden is dat je alle schilderijen op kan hangen met een magneet.

BinnensteBuiten, dinsdag 5 december om 18.50 uur op NPO 2.

Meer informatie

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880