BinnensteBuiten: De zoete wereld van nougat

Nita en Roel werden door ie-de-reen voor gek verklaard, toen ze hun huidige boerderij kochten in het Drentse Sleen. Ze hadden namelijk net jarenlang een prachtige witte boerderij in het dorp verbouwd, met rieten dak, en nu gingen ze voor een oude vervallen kavelboerderij? En weer een verbouwing? Maar het stel viel volledig voor de absolute droomplek. Roel heeft veel zelf gedaan in de boerderij, want hij is erg handig. Gelukkig konden alle meubels mee, want ze willen alleen maar ‘dingen in huis met een zieltje’. En dus is het nu elke dag genieten van het magische uitzicht, waar regelmatig de reeën, hazen, vossen, roofvogels voorbijkomen.

Culinair schrijver Nadia Zerouali duikt in de zoete wereld van nougat. In Monster zoekt ze top-patissier Hidde de Brabander op die bekend is om zijn bijzondere smaakcombinaties in nougat. Hidde haalt zijn inspiratie onder andere uit de unieke eetbare planten en bloemen van de proeftuin in zijn woonplaats. Hidde heeft gewerkt voor sterrenrestaurants als de Librije en Parkheuvel en is voor foodlovers een bekend gezicht op tv. En hij hoopt zich later dit jaar Meester Patissier te mogen gaan noemen.

BinnensteBuiten, donderdag 8 februari om 18.50 uur op NPO 2.