BinnensteBuiten: Design Haarlem - Ramon rostbraten - IJsselhoeve Nijbroek

In het centrum van Haarlem zijn moderne appartementen gebouwd in een meisjesschool uit de jaren ‘50. Claire en David wonen sinds afgelopen mei in dit jongste rijksmonument van de stad. Ze hebben met veel enthousiasme stijl aan hun appartement gegeven en er met hun meubels een echte designwoning van gemaakt. Gelukkig zitten ze wat smaak betreft op hetzelfde spoor! De inrichting heeft een Italian Chic-stijl; een combinatie van stoere, natuurlijke materialen in combinatie met luxe design. En om het plaatje af te maken, hebben ze zelfs een designhond.

Chef-kok Ramon Brugman kiest voor zijn snelle maaltijd een Oostenrijkse klassieker: Wiener rostbraten! Een maaltijd met aardappelpuree, gebakken bloemkool en biefstuk, maar dan natuurlijk bereid à la Ramon.

Arie en Liesbeth wonen in een ijsselhoeve in Nijbroek. Ondanks het feit dat het huis hét geboortehuis is van Arie, is de prachtige kleurrijke tuin overduidelijk de passie van Liesbeth. De grond om het huis was weiland, maar gedurende 23 jaar hebben ze er stukje bij beetje een siertuin van weten te maken. Eentje die, zoals Liesbeths het verwoordt, geïnspireerd is door haar kinderdromen over prachtige hoge stokrozen en prieeltjes.

BinnensteBuiten, maandag 8 oktober om 18.45 uur op NPO 2.