BinnensteBuiten: Duurzaam huis Drenthe, Creoolse rundvleessoep, opknapbalkon Dongen

Ruim twee jaar geleden besluiten Henk en Jessica hun eigen duurzame huis te bouwen in het Drentse De Wijk. Henk heeft een grondig vooronderzoek gedaan, want hij wil koste wat kost het duurzaamste huis van Drenthe maken! Over alle details is nagedacht. Als de expertise en materialen niet beschikbaar zijn in Nederland, dan haalde hij deze uit het buitenland. Daarbij is zowel binnen als buiten hun voorliefde voor Azië terug te zien, want meditatie en yoga geeft ze allebei rust. En Henk vindt het heerlijk om zich af en toe terug te trekken in de tuin, waar hij in een speciale ruimte zijn grote liefde voor astronomie kan uitoefenen.

Ook zo klaar met kant-en-klaar? Maak dan zelf je groentebouillon-poeder! Nooit meer een blokje nodig. Chef-kok Sharon de Miranda laat zien dat dat makkelijker is dan je denkt. Ze gebruikt haar bouillonpoeder voor een heerlijke Creoolse rundvleessoep waarin ook nog eens heel veel groenten gaan. Pompoen, paprika, tomaten, zoete aardappel, mais…het mag er allemaal in.

In het Brabantse Dongen wonen Hans en Ans al meer dan tien jaar met heel erg veel plezier in hun appartement in een oude schoenfabriek. Alleen hun balkon is niet erg kaal en saai,  maar heeft ook een lelijke stalen wand aan de zijkant. Een leuke klus voor tuinexpert Martin Stuger, die tal van ideeën heeft.

BinnensteBuiten, donderdag 25 oktober om 18.45 uur op NPO 2.