BinnensteBuiten: Een Active House, een tartelette en De Kleine Plantage

Aan de rand van Den Haag woont Bas Hasselaar met zijn twee zoontjes in een houten duurzaam huis. Alles in dit zogenaamde Active House draait om wooncomfort, duurzaamheid en beleving. Met hulp van zijn vader- die net als Bas specialist duurzaam bouwen is- hebben de mannen samen het huis ontworpen en gebouwd. “We hebben met onze kennis en ervaring elkaar kunnen helpen om van dit huis een zo’n gezonde en energiezuinige woning mogelijk van te maken.” Voor de buitenkant heeft Bas gekozen voor een blauwe kleur.De inspiratie voor de blauwe kleur vind ik in Scandinavië. Daar zie je veelal houten blauwe huizen. En fijne bijkomstigheid; het huis is daardoor ook makkelijk te vinden!”

Chef-kok Ramon Brugman laat zijn patisseriehart weer spreken met een heerlijke tartelette, die hij dit keer vult met een citroenvulling en bosvruchten

Aan de rand van het kleine dorpje Eenrum in het typische Groninger landschap ligt De Kleine Plantage, de tuin met kwekerij van Fleur en Eric. Het is een tuin met strakke, lange lijnen met gladgeschoren hagen, paden en gazons. Aan de zijkanten liggen verborgen tuinkamers die je verrassen als je er binnenloopt. Heel opvallend is ook de ‘draak’ in de voortuin van het stel, die al jaren in ruste is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste BinnensteBuiten nieuws, meld je dan aan voor de BinnensteBuiten nieuwsbrief. Zo ontvang je tweewekelijks inspiratie voor binnen en buiten.

BinnensteBuiten, donderdag 10 oktober om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.