BinnensteBuiten: een bijzonder Engels runderras en cassavesoep met gefrituurde kippenpootjes

Irene woont samen met haar man Peter in Alphen aan den Rijn. Hun woonkamer is nu vooral brocant landelijk ingericht. Maar het is in haar ogen allemaal wat saai en zeker gedurende de wintermaanden mist ze knusheid. En ze wil graag kleur in de kamer, maar durft zelf op dit vlak helemaal niets. Laat dat maar aan interieurstylist Theo-Bert Pot over. Hij geeft door een bijzonder kleurenpalet met warme tinten  een hele andere touch aan de woonkamer.

Sharon maakt vandaag een Creools gerecht: cassavesoep met gefrituurde kippenpootjes. Hiermee zet je een romige, krachtige soep op tafel!

Nanning van Wijk heeft in het Groningse Niekerk een kudde met 53 Longhorns, een imposant en zeldzaam oud Engels runderras. Hoewel hij als boerenzoon opgroeide met Blonde Aquintaines was het nooit de bedoeling zijn eigen kudde koeien te hebben. Ze kwamen op een bijzondere manier op zijn pad en zijn nooit meer weggegaan. En nu is hij naast slager ook hobbyboer én doet hij aan natuurbeheer en hebben de Longhorns een speciaal plekje in zijn hart ingenomen: “Je kan echt met ze communiceren en ze zijn heel rustig van nature en vriendelijk, zelfs knuffelbaar, al zou je dat niet zeggen als je ze ziet en dat vind ik nou zo leuk aan deze dieren. Het kan verkeren”.

BinnensteBuiten, dinsdag 14 januari om 18.45 uur op NPO 2.