BinnensteBuiten: een draaiend huis en wildplukken in de duinen van Oostvoorne

Eef en Cees uit Twello hebben een grote woondroom: een ronddraaiend huis. Geïnspireerd op geometrische vormen waar Eef als wiskundige zo van houdt.

Er wordt gerekend, getekend, gepuzzeld en gebouwd en in 2012 is het eindelijk zover. Het huis draait 180 graden met de zon mee. Dat biedt de mogelijkheid om zowel ‘s ochtend als ’s avonds in de zon te eten. En als het een dag héél warm is, dan draaien ze het huis naar het Oosten, om de zon juist buiten te houden.

Als chef-kok kwam Dave Zwaartman in aanraking met het wildplukken. Hij ging een dagje op pad met een specialist en raakte er zo aan verknocht dat hij niet veel later zelf de opleiding tot herborist afrondde. Inmiddels heeft hij de horeca vaarwelgezegd, maar neemt hij nog wel geregeld enthousiaste koks mee de duinen in om hen te inspireren en informeren wat er allemaal groeit. Culinair expert Alain Caron krijgt in het Zuid-Hollandse Oostvoorne een kijkje in de keuken van de duinen, waarbij hij wordt meegezogen in het enthousiasme van deze geboren herborist. 

BinnensteBuiten, vrijdag 11 september om 18.45 uur op NPO 2.