BinnensteBuiten: een duurzaam droomhuis, speculaas petit-fours en een groene oase

Barbara en Marc bouwen hun duurzame droomhuis op het platteland van Amstelveen. Tussen de boerderijen verrijst een vreemde eend in de bijt. Toch blijkt het huis perfect in de omgeving te passen door de natuurlijke uitstraling en het gebruik van veel hout. Het huis is volledig eco-vriendelijk. Gebouwd zonder bouwafval en bijzonder efficiënt wat betreft energieverbruik. Er wonen brengt dit gezin alle comfort en vrijheid die ze wensen.


Sinterklaas is druk deze dagen, maar ook chef-kok Ramon Brugman zit niet stil. Hij tovert petit-fours op tafel met uiteraard een twist van de Sint!

In Rotterdam ligt historische tuin Schoonoord. Een groene en stille oase middenin de drukte van de stad. De opa van Hermance Mees kocht het in 1927 als buitenverblijf. Hermance speelde als klein meisje veel bij haar opa en oma en heeft veel mooie en grappige herinneringen in de tuin liggen. Opa Jacob was dol op vogels en had altijd kippen, kalkoenen en zelfs flamingo’s rondlopen. Nu is de tuin een openbare stadstuin waar iedereen kan genieten van het vele groen, de doorkijkjes en de oneindig lijkende waterpartijen.

Binnenstebuiten, vrijdag 4 december om 18.45 uur op NPO 2.