BinnensteBuiten: een duurzame mantelzorgwoning in Leusden en Beef Wellington

In Leusden, onder de rook van Amersfoort wonen Bert en Ans in een zelfgemaakt duurzaam huis. Als de vader van Ans komt te overlijden, vindt haar moeder het niet fijn om alleen te wonen. De oplossing is een niet voor de hand liggende: Bert bouwt zelf een mantelzorgwoning in de tuin van zijn schoonmoeder waar zij nu in wonen. Met sloopmateriaal en gerecycled hout bouwen ze een bijzonder huis. Een lot uit de loterij voor de moeder van Ans.

Vandaag maakt chef-kok Ramon Brugman een echte klassieker, namelijk een Beef Wellington. Een bekend gerecht met ossenhaas, fijngehakte paddenstoelen en korstdeeg.

Natuurbeheerder Roelof Duijff neemt ons mee op safari over het voormalige eiland Schokland. Het gebied in de Noordoostpolder, dat deel uitmaakt van de provincie Flevoland, is het allereerste Unesco Werelderfgoed dat Nederland rijk is. Het gebied ademt de mysterie van de eeuwige strijd tegen het water uit en hoe dit haar weerslag had op het landschap. Roelof laat ook zien hoe hij er al als kind ronddoolde en er bodemschatten uit vervlogen tijden vond. 

BinnensteBuiten, donderdag 2 april om 18.45 uur op NPO 2.