BinnensteBuiten: een duurzame watervilla en eten uit eigen moestuin

In Spakenburg wonen Jan en Jannie sinds anderhalf jaar op het water vlakbij het Eemmeer. Hier hebben zij hun eigen duurzame watervilla ontworpen, met veel licht en uitzicht op de nieuwe haven. Het stel geniet enorm van het buitenleven op het water, waar ze als echte Spakenburgers zelfs hun paling op het terras op duurzame wijze roken.  

Reny en Amber zijn oud-studiegenoten en bourgondische soulmates. Waar Reny zich ontfermt over de moestuin vol kleurrijke, smakelijke producten, tovert Amber met de oogst ervan iets moois van op tafel. Culinair expert Alain Caron wil dit niet missen en ontmoet ze in hun moestuin in Haarlem.

Tussen de aardappelvelden in Noordoost-Groningen ligt de enorm gevarieerde tuin van Rob en Astrid. Eigenhandig heeft het stel deze groene parel gebouwd met een bos, een groot gazon, een bloementuin, drie vijvers voor de kikkers en een berg met rotsplanten en watervallen. De tuin wordt met de natuur mee onderhouden; alle dieren zijn welkom en insecten zijn dan ook rijkelijk aanwezig. In de zomer is de tuin op z’n mooist en geniet het stel van alle kleuren en het leven dat de tuin aantrekt.

BinnensteBuiten, donderdag 3 september om 18.45 uur op NPO 2.