BinnensteBuiten: Een extralange uitzending met de leukeste items van de laatste weken

Het bijzondere circulaire huis van Jeroen en Amar staat in een eco-wijk in Culemborg. Alles in de woning staat in het teken van hergebruik en het duurzame koppel houdt zó van groen dat ze van hun woonkamer een exotische ‘urban jungle’ hebben gemaakt.

Sharon bereidt een vegetarische burger van courgette, die ze met pecorino en geitenkaas heerlijk op smaak brengt. Ze serveert de groenteburger met een romige knoflooksaus en een verrassende frisse salade van wilde rijst.

Boswachter Marieke Schatteleijn bezoekt het Bentwoud in Zuid-Holland. Temidden van drukke steden als Zoetermeer, Leiden en Den Haag ligt dit rustige groengebied, dat het grootste aaneengesloten bos van de randstad vormt. Bentwoud is pas in 2000 aangelegd en voor een bos dus nog piepjong, maar nu al rijk aan vele soorten vogels, bomen en planten.

In hartje Bergen op Zoom huren Stephanie en haar vriend Maarten een monumentaal pand uit de 15e eeuw. De woning is klein maar kent een rijke historie, waar Stephanie met natureltinten en industriële elementen een eigentijdse touch aan heeft gegeven. De ruime stadstuin en het dakterras, beiden met prachtig uitzicht op het oudste stadspaleis van Nederland, maken dit huis extra speciaal.

Culinair expert Alain Caron is in het Noord-Hollandse Avenhorn. Hier heeft Anna Koster een weelderige tuin vol eetbare bloemen. Alain plukt en proeft er op los, op zoek naar de perfecte ingrediënten voor zijn kleurrijke bietensalade.

BinnensteBuiten, zondag 29 september om 19.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.