BinnensteBuiten: Een hip behangetje, Zeeuwse bolussen en een gebruiksvriendelijke patiotuin

Drie jaar geleden trekt Jessica de Groot in haar appartement in Den Bosch. In eerste instantie doet ze niks aan haar standaard, witte flat. Op het moment dat ze beseft dat ze hier toch langer gaat wonen dan verwacht, pakt ze gelijk de kwast en koopt ze een hysterisch behangetje. met eenvoudige middelen een eigentijds hip interieur gerealiseerd.

Ramon maakt iets om je vingers bij af te likken, letterlijk….hij maakt Zeeuwse bolussen. Een perfecte bolus is lekker klef en moet vooral niet te droog zijn. Bolussen worden over de hele wereld gemaakt, van Moskou tot New-York en zijn van origine Joods. In Zeeland werden ze voor het eerst gebakken in de 17e eeuw.

Sinds een jaar wonen Imke en Bas met zoontje Willem in Utrecht. Ze werden meteen verliefd op het huis en namen de kleine patiotuin op de koop toe met de gedachte dat ze daar wel wat van zouden maken. Toen ze erover na dachten bleek dat ze eigenlijk geen enkel idee hebben hoe ze het kleine tuintje gebruiksvriendelijker kunnen maken. Martin heeft natuurlijk wel een idee.

BinnensteBuiten, donderdag 7 november om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.