BinnensteBuiten: een huis vol nostalgie en een vintage en een eco-tuin in Monnickendam

De Achterhoekse Ellen Simmelink woont met haar man en zoon in een jaren ’80-huis in het Achterhoekse Groenlo. Maar binnen zie je weinig terug van dat decennium. Ze heeft een combinatie gemaakt van allerlei nostalgische snuisterijen en een trendy vintage-look van voor die tijd. Ze heeft een enorme zwak voor woon-tijdschriften. De magazines liggen in stapels op haar salontafel, om er dagelijks in te kunnen bladeren. In de keuken staan nog de oude koffie-maak-attributen van haar oma uitgestald, zo denkt ze altijd nog even aan haar. Verder maakt zij in haar eigen kamer boven sieraden, die kamer is echt haar domein.

Sharon maakt vandaag krokant gebakken boerenkool met zoete aardappel en zelfgemaakte paneer. Ze serveert dit met knoflook crème fraîche en in wei gekookte basmatirijst. Dat belooft wat!

Tuinexpert Martin Stuger is in Monnickendam bij Fleurie en Michael. Een half jaar geleden zijn ze samen met de kinderen van Fleurie vanuit Amsterdam hiernaar toe verhuisd. Ze zijn dolgelukkig met een tuin, alleen is de tuin groot en verwilderd en kan dus wel een flinke opknapbeurt gebruiken. Maar waar moeten ze beginnen? Hun grote wens is een ecologische tuin met natuurlijke materialen. Martin gaat ze daarbij helpen.

BinnensteBuiten, dinsdag 31 maart om 18.45 uur op NPO 2.