BinnensteBuiten: Een kleurig stadsappartement en groene rijkdom op Landgoed Hackfort

Drie jaar geleden trekt Jessica de Groot in haar appartement in Den Bosch. In eerste instantie doet ze niets aan haar standaard witte flat maar wanneer ze beseft dat ze hier langer zal wonen dan verwacht, haalt ze gelijk zoveel mogelijk kleur, prints en leven in huis. Met eenvoudige middelen en de juiste mix van klassieke basics en trendy items realiseert ze een uniek eigentijds interieur.

Het Gelderse Vorden is rijk aan middeleeuwse kastelen, waar Kasteel Hackfort er een van is. Dit kasteel staat op een prachtig landgoed met een parkbos, boomgaard, historische moestuin en boerenlandschap rondom. Tuinbaas Maarten onderhoudt het monumentale landgoed en krijgt daarbij hulp van enthousiaste vrijwilligers.

In het Veluwse dorp Vaassen bezoekt culinair expert Alain Caron de biologische varkenshouderij van Jarno en Heleen van den Berg. Jarno en Heleen gunnen hun dieren een waardig bestaan met zoveel mogelijk vrijheid, en dus lopen de landvarkens hier naar buiten wanneer ze dat zelf willen en luieren de biggen lekker in het stro. Het resultaat is smaakvol vlees, waar Alain een heel mooi gerecht mee maakt. 

BinnensteBuiten, zondag 24 november om 19.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.