BinnensteBuiten: Een loft in de Rotterdamse Schiecentrale en vegan landbouw

Robert en Mieke wonen in een zeer ruime loft op de bovenste verdieping van de Rotterdamse Schiecentrale. Hun royale uitzicht op de Euromast, haven en het centrum zorgen elke dag weer voor een levend schilderij. Op de vele vierkante meters (300m2 om precies te zijn) maken ze hun stoutste dromen waar; een minitheater voor de kinderen, een heuse gym en een verrijdbare badkuip. Het interieur bestaat uit smaakvolle kunst en design, afgewisseld met industriële eyecatchers.

In het Brabantse Oirschot ontmoet culinair expert Alain Caron tuinders Alex Schreiner en Linder van den Heerik. Zij runnen samen een permacultuur tuinderij, waarbij ze gebruikmaken van uitsluitend plantaardige mest. ‘Vegan landbouw’ is vrij uniek in Nederland. Volgens Alex en Linder heeft plantaardige mest grote voordelen ten opzichte van dierlijke mest. Linder: “Dierlijke mest moet je zien als snackbar-eten, terwijl plantaardige mest zorgt voor een gevarieerder dieet voor de bodem.” Alain gaat uiteraard koken met gewassen uit hun tuinderij en kruiden uit hun voedselbos. 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste BinnensteBuiten nieuws, meld je dan aan voor de BinnensteBuiten nieuwsbrief. Zo ontvang je tweewekelijks inspiratie voor binnen en buiten.

BinnensteBuiten, vrijdag 4 oktober om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.