BinnensteBuiten: een oud meisjesklooster in Nijmegen en tjauw min moksi metie maken

In Nijmegen staat een oud meisjesklooster uit 1920. Jacqueline en Nicolai wonen er sinds 2018 met hun drie kinderen. De sfeer van het oude klooster zie je volop terug in hun interieur. Zoals bijvoorbeeld de authentieke stenen muur, die in hun huis nog zichtbaar is. Tijdens de verbouwing van het klooster konden Jacqueline en Nicolai regelmatig naar binnen kijken en toen ontdekten ze net op tijd dat deze stenen muur er nog stond. Het gezin vindt het geweldig om in een oud klooster te wonen en koestert de oude elementen.

Chef Ramon Brugman maakt vandaag iets uit de Chinees-Surinaamse keuken, wat hij zelf ontzettend lekker vindt: Tjauw min moksi metie. Een mie-gerecht met verschillende vleessoorten en groenten.

In de Amsterdamse wijk de Pijp denkt vogelaar en ecoloog Camilla Dreef even terug aan haar studenten tijd. In het Sarphatipark las ze een boek en in de middag ging ze op de Albert Cuyp markt wat lekkers halen. Zowel in het park als op de markt weten vogels ook de fijnste plekjes te vinden. Zo pikken de spreeuwen hier en daar wat lekkers mee van de kramen en wacht de zilverreiger geduldig totdat het visafval weg wordt gegooid.

BinnensteBuiten, maandag 24 februari om 18.45 uur op NPO 2.