BinnensteBuiten: een oude boerderij, een heerlijke nacho-bowl en de Hondsbossche duinen

Heien, slopen metselen, breken. In de Utrechtse nieuwbouwwijk Leidsche Rijn worden nog steeds in rap tempo huizen en infrastructuur gebouwd. En midden in al dit vinex-geweld wonen Boudewijn Rijff en zijn twee jonge kinderen in hun oude boerderijtje omringd door groen. Van fruitbomen en andere eetbare planten, tot geiten, fazanten, en een schaap met lammetjes, ze hebben er hun eigen oase van rust gecreëerd.

Sharon maakt vandaag een echte smaakbom: een nacho-bowl met rundergehakt, kidneybonen, avocado en nog veel meer lekkere ingrediënten. Een kleurrijke bowl die niet misstaat op een zomerse diner party.

BoswachterMarieke Schatteleijn gaat naar het strand, en wel een heel jong strand; De Hondsbossche duinen bij Petten. De oude zeewering is zes jaar geleden veranderd in een heel nieuw strand- en duinlandschap om de kuststrook te beschermen tegen het zeewater. Marieke is aangenaam verrast, want bijzondere soorten zoals de bijenorchis en de grote stern voelen zich al goed thuis in de nieuwe duinen. 

BinnensteBuiten, zaterdag 19 september om 18.45 uur op NPO 2.