BinnensteBuiten: een plantaardige kaaswinkel en stinzen in het Friese Kollum

In het Gelderse dorp Elst woont Lotte samen met haar vriend en 2 jonge zoontjes, Sam en Vic in een nieuwbouwhuis. Ze doet niets liever dan haar huis te stylen, waarbij de kinderen centraal staan. Als het aan Lotte ligt neemt de ze kamers van haar zoontjes wekelijks onder handen. Ze haalt haar items voornamelijk bij de kringloopwinkels, waar ze op zoek gaat naar mooie vintage vondsten.  

Culinair schrijver Nadia Zerouali is in Amsterdam en bezoekt de eerste plantaardige kaaswinkel in Nederland. Engelsman Brad Vanstone startte de winkel en maakt ook z’n eigen kaas.

Midden in hart van het Friese dorp Kollum ligt Buitenplaats Philippusfenne. Het statige huis met de prachtige tuin die vooral bijzonder is vanwege de stinzen Helmwortel en Holwortel maakt dit tot een uniek plekje. Eigenaren Mattie en Luuk wonen er na ruim 40 jaar nog steeds met veel plezier en genieten van al het moois in hun tuin. Nou ja van bijna alles, want van één stinzenplant heeft Mattie spijt als haren op haar hoofd dat ze het geplant heeft...

BinnensteBuiten, woensdag 25 maart om 18.45 uur op NPO 2.