BinnensteBuiten: een sprookjesachtige boerenwoning, kerstamuses en een vogel-en natuurschilder

Dave en Esther wonen op een sprookjesachtige plek in het Heuvelland nabij het Limburgse Vaals. In 2016 stuitte het energieke stel op een sterk vervallen woonboerderij met maar liefst 3500 vierkante meter eigen grond. Ze waren toen net klaar met de verbouwing van hun vorige huis. Vanuit hun brede ervaring zagen ze meteen de ongekende mogelijkheden. En dus begonnen ze aan een grootscheepse verbouwing. Tegen de oude woonboerderij zetten ze er een moderne ruwhouten aanbouw voor een Scandinavische, landelijke look. Een geweldige plek om kerst te vieren met elkaar en hun geliefde hobbydieren.

Een amuse maakt je kerstdiner nog feestelijker. Chef-kok Ramon Brugman maakt drie varianten waarbij je geheid indruk maakt. 

Vogelaar en ecoloog Camilla Dreef heeft vandaag een bijzondere missie. Ze gaat niet alleen vogels kijken, maar ze gaat ze ook tekenen. Vogel-en natuurschilder Elwin van der Kolk laat zien hoe je door te tekenen anders naar vogels gaat kijken. Elwin heeft illustraties gemaakt voor menig vogelboek. Buiten in de natuur stuiten Camilla en Elwin op de patrijs, een parel onder de vogels, die met liefde geschetst wordt.

Binnenstebuiten, dinsdag 15 december om 18.45 uur op NPO 2.