BinnensteBuiten: Een stoomdrukkerij in Gouda, een biologische frambozenboerderij en permacultuur

Ank en Maarten wonen in een oude stoomdrukkerij in Gouda. Jarenlang worden hier de Nederlandse schoolboeken gedrukt. De drukpers is weg en de kantoorruimtes zijn nu ruime ruime woonplekken. Overal in huis wordt je nog herinnert aan de lange geschiedenis van het huis. Zo is de directeurskamer nu de woonkamer, en deze ademt  nu ook nog grandeur uit. Aan de voorkant hebben ze een fantastisch uitzicht op de gracht en vanaf de bovenverdiepingen op het stadhuis van Gouda.

In het Zuid-Limburgse Meijel is culinair schrijver Nadia Zerouali op een biologische frambozenboerderij, waar Henny en Carlo aan het roer staan. Naast de nodige uurtjes tussen de frambozenstruiken staan zij ook in de keuken om er diverse producten van te maken, bezoekers te informeren, klanten te helpen en iedere zaterdag staan zij met veel voldoening op de markt.  Nadia maakt een lekker gerechtje met de pareltjes van Henny en Carlo.

Als kind houdt ze al van plantjes, en na de kennismaking met ‘permacultuur’ is yogalerares Suzanne Monnier niet meer uit de tuin weg te slaan. Op een voormalig volkstuincomplex in Den Haag krijgt ze vrij spel om haar eigen inspiratietuin te creëren vol groenten, fruit en eetbare planten. Met hart en ziel werkt ze hier iedere dag volgens het hoofdprincipe van de permacultuur; zorg dragen voor alle levensvormen.

BinnensteBuiten, dinsdag 10 september om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.