BinnensteBuiten: een tiny house, zelfgemaakte bamischijf en koninklijke tuinen van Paleis Soestdijk

Koen had de droom om zijn eigen huis te bouwen, Renske om milieuvriendelijk te leven. En beide wensen zijn uitgekomen. In Den Bosch wonen ze sinds vorig jaar in hun zelfgebouwde tiny house op wielen van 20m2. Het huisje is van alle gemakken voorzien. Alle materialen zijn zorgvuldig uitgekozen, onderhoudsvrij, compact, energie-efficiënt en dragen bij aan een groot wooncomfort. En met weinig ruimte is er alleen plaats voor de meest hoognodige spullen. Leve het minimalisme en de kleine ecologische voetstap!

Chef-kok Ramon Brugman kan een snack op zijn tijd wel waarderen. Maar dan wel het liefst zelfgemaakt. Zo zijn zijn zelfgemaakte bamischijven met zoetzure gembersaus een groot succes.

Al wonen er al 16 jaar geen royals meer, Paleis Soestdijk blijft een magische plek met koninklijke allure. Adjunct-directeur Anne Schaepman vertelt ons over de rijke geschiedenis van de tuinen en zo krijgen we een klein inkijkje in het leven van prinses Juliana en prins Bernhard. Daarnaast maken we kennis met de schaapskudde van Esther en Werner Floor; dieren waren er vroeger ook al op het landgoed van Paleis Soestdijk en anno 2020 houden de schapen de bijzondere natuur mede in stand.

BinnensteBuiten, dinsdag 27 oktober om 18.45 uur op NPO 2.