BinnensteBuiten: Een verbouwde watertoren, surf & turf en de Rottige Meente

Als kind speelde Lennart altijd al met zijn neef bij de watertoren in het Zuid-Hollandse Nieuw-Lekkerland. Als dit markante pand zo’n acht jaar geleden te koop komt, besluiten beide neven het te kopen. Ze willen het volledig opknappen om er allebei met hun gezin in te gaan wonen.  Na jaren verbouwen hebben Arianne en Lennart op de bovenste drie verdiepingen van dit 104 jaar oude monument een echt leefhuis voor hun gezin gemaakt. Het landelijke interieur past naadloos bij het fantastische uitzicht, want waar je ook kijkt, in alle seizoenen is het een adembenemend plaatje.

Sharon maakt vandaag een bijzonder gerecht: surf & turf. Een hoofdgerecht dat bestaat uit een combinatie van zeevruchten en rood vlees. Sharon kiest voor een pittig gemarineerde entrecote geserveerd met grote knoflookgamba’s. Bon appetit!

De Rottige Meente, een niet zo charmante naam voor een idyllisch stukje Nederland in de provincie Friesland, langs de grens met Overijssel. Boswachters Marieke Schatteleijn en haar collega Roel Vriesema stappen in een bootje. Ze verkennen dit idyllische en prachtig stukje Friesland met water, trilvenen en een van de oudste moerasbossen. Het heeft veel weg van de Weerribben en wordt daarom ook wel de Friese Weerribben genoemd. Unieke natuur waar de visotter huist en de zeldzame Vuurvlinder voorkomt.

BinnensteBuiten, maandag 23 september om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.